Pasākuma plāns
Konferences programmas struktūra:
1. diena:
08:00-09:00:
Reģistrācija un kafija (ilgtspējīgi produkti).
Nodrošināt ātru un efektīvu reģistrācijas procesu, izmantojot digitālus risinājumus (piemēram, QR kodi, pašapkalpošanās kioski).
Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).
Samazināt atkritumu daudzumu, izmantojot atkārtoti lietojamus traukus un galda piederumus.
09:00-10:00:
Atklāšanas sesija: "Zaļā Ekonomika – Globālais Skatījums un Nākotnes Tendences".
Galvenā runa no ANO Vides programmas pārstāvja vai cita augsta līmeņa eksperta (piemēram, ilgtspējas jomas profesora, uzņēmuma vadītāja, kurš veiksmīgi ieviesis zaļos risinājumus).
Īsas uzrunas no valdības pārstāvjiem (piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvja) un sponsoriem (piemēram, zaļo tehnoloģiju uzņēmumu vadītājiem).
Nodrošināt tulkošana vairākās valodās (piemēram, angļu, vācu, franču).
10:00-10:30:
Kafijas pauze (ilgtspējīgas uzkodas).
Piedāvāt ilgtspējīgas uzkodas (piemēram, bioloģiskus cepumus, sezonas augļus).
Nodrošināt atkritumu šķirošanas iespējas (papīrs, plastmasa, organiskie atkritumi).
10:30-12:00:
Sesija: "Ilgtspējīgi Biznesa Modeļi Dažādās Nozarēs".
Enerģētika: Atjaunojamie energoresursi (piemēram, saules, vēja, hidro, biomasas), energoefektivitāte (piemēram, viedās ēkas, enerģijas audits).
Transports: Elektroauto, biodegvielas, ilgtspējīgs sabiedriskais transports (piemēram, elektroautobusi, vilcieni), velosipēdu infrastruktūra.
Ražošana: Aprites ekonomika (piemēram, produktu ilgmūžība, remonts, pārstrāde), ekodizains (piemēram, videi draudzīgi materiāli, energoefektīva ražošana), atkritumu samazināšana.
Lauksaimniecība: Bioloģiskā lauksaimniecība, ilgtspējīga pārtikas ražošana, vietējā pārtika, samazināts pesticīdu un mēslošanas līdzekļu patēriņš.
Prezentācijas par veiksmīgiem ilgtspējīgiem biznesa modeļiem katrā nozarē (ar konkrētiem uzņēmumu piemēriem).
Diskusijas par izaicinājumiem un iespējām.
12:00-13:30:
Pusdienas
Piedāvāt plašu ēdienu izvēli, ņemot vērā dažādas uztura prasības un kultūras īpatnības (piemēram, veģetārus, bezglutēna ēdienus, utt.).
Izmantot ilgtspējīgus un lokālus produktus (piemēram, sezonas dārzeņus, bioloģiski audzētu gaļu).
Samazināt atkritumu daudzumu, izmantojot pārstrādājamus traukus un kompostējot atlikumus.
Norādīt katra ēdiena sastāvdaļas un izcelsmes valsti.
14:00-15:30:
Paneļdiskusija: "ESG Faktori un Investīcijas Zaļajā Ekonomikā".
Investīciju stratēģijas, risku pārvaldība, ilgtspējīgi finanšu instrumenti (piemēram, zaļās obligācijas, ilgtspējīgi aizdevumi).
Kā ESG faktori ietekmē uzņēmumu vērtību un investīciju lēmumus?
Ilgtspējīgu investīciju rādītāji un sertifikācijas.
Ekspertu diskusija par to, kā ESG faktori ietekmē investīciju lēmumus.
Jautājumu un atbilžu sesija ar auditoriju.
15:30-18:00:
Kafijas pauze
Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).
Iespēja dalībniekiem iepazīt vienam otru un veidot kontaktus.
Tematiskās diskusiju grupas par dažādiem zaļās ekonomikas aspektiem.
18:00-21:00:
Vakara pasākums (zaļā tēma, ilgtspējīgi ēdieni un dzērieni).
Muzikāls priekšnesums un izklaides programma.
Iespēja turpināt sarunas neformālā gaisotnē.
2. diena:
09:00-10:30:
Darbnīcas (izvēles iespējas):
Ilgtspējīgu piegādes ķēžu izveide: Kā samazināt ietekmi uz vidi un veicināt ētiskas prakses.
Zaļais finansējums: Kā piesaistīt investīcijas ilgtspējīgiem projektiem.
Energoefektivitāte: Kā samazināt enerģijas patēriņu un izmaksas.
Aprites ekonomika: Kā pārvērst atkritumus resursos un veidot slēgtas cilpas sistēmas.
Katrā darbnīcā piedalās eksperti un praktiķi, kas dalās ar savām zināšanām un pieredzi.
Dalībniekiem ir iespēja aktīvi iesaistīties un risināt praktiskus uzdevumus.
10:30-11:00:
Kafijas pauze.
Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).
11:00-12:30:
Sesija: "Inovācijas un Tehnoloģijas Zaļajā Ekonomikā".
Prezentācijas par jaunākajām tehnoloģijām un inovācijām, kas veicina zaļo ekonomiku:
Zaļā enerģija (piemēram, saules, vēja, hidro, biomasas).
Viedās pilsētas (piemēram, energoefektīvas ēkas, ilgtspējīgs transports, atkritumu apsaimniekošana).
Ilgtspējīga lauksaimniecība (piemēram, precīza lauksaimniecība, vertikālās fermas, bioloģiskā augu aizsardzība).
Aprites ekonomikas risinājumi (piemēram, produktu otrreizēja izmantošana, pārstrāde, atkritumu pārvēršana enerģijā).
12:30-14:00:
Pusdienas (ilgtspējīgi un lokāli produkti).
Piedāvāt plašu ēdienu izvēli, ņemot vērā dažādas uztura prasības un kultūras īpatnības (piemēram, veģetārus, bezglutēna ēdienus, utt.).
Izmantot ilgtspējīgus un lokālus produktus (piemēram, sezonas dārzeņus, bioloģiski audzētu gaļu).
Samazināt atkritumu daudzumu, izmantojot pārstrādājamus traukus un kompostējot atlikumus.
Norādīt katra ēdiena sastāvdaļas un izcelsmes valsti.
14:00-15:30:
Paneļdiskusija: "Valdības Loma Zaļās Ekonomikas Veicināšanā".
Politikas un regulējums: Kā valdība var atbalstīt zaļo ekonomiku, izmantojot politiku un regulējumu (piemēram, nodokļu atvieglojumi, subsīdijas, vides standarti).
Infrastruktūra: Kā valdība var investēt ilgtspējīgā infrastruktūrā (piemēram, atjaunojamās enerģijas projekti, ilgtspējīgs transports, atkritumu apsaimniekošanas sistēmas).
Izglītība un informēšana: Kā valdība var veicināt sabiedrības izpratni par zaļo ekonomiku un ilgtspējīgu dzīvesveidu (piemēram, izglītības programmas, sabiedrības informēšanas kampaņas).
15:30-16:00:
Kafijas pauze (ilgtspējīgas uzkodas).
Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).
16:00-17:00: Noslēguma sesija:
Galvenie secinājumi un ieteikumi no konferences.
Pateicības runa un konferences noslēgums.
Aicinājums uz rīcību un turpmāku sadarbību.