Pasākuma plāns

Konferences programmas struktūra:

1. diena:

08:00-09:00:

  • Reģistrācija un kafija (ilgtspējīgi produkti).

  • Nodrošināt ātru un efektīvu reģistrācijas procesu, izmantojot digitālus risinājumus (piemēram, QR kodi, pašapkalpošanās kioski).

  • Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).

  • Samazināt atkritumu daudzumu, izmantojot atkārtoti lietojamus traukus un galda piederumus.

09:00-10:00:

  • Atklāšanas sesija: "Zaļā Ekonomika – Globālais Skatījums un Nākotnes Tendences".

  • Galvenā runa no ANO Vides programmas pārstāvja vai cita augsta līmeņa eksperta (piemēram, ilgtspējas jomas profesora, uzņēmuma vadītāja, kurš veiksmīgi ieviesis zaļos risinājumus).

  • Īsas uzrunas no valdības pārstāvjiem (piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvja) un sponsoriem (piemēram, zaļo tehnoloģiju uzņēmumu vadītājiem).

  • Nodrošināt tulkošana vairākās valodās (piemēram, angļu, vācu, franču).

10:00-10:30:

  • Kafijas pauze (ilgtspējīgas uzkodas).

  • Piedāvāt ilgtspējīgas uzkodas (piemēram, bioloģiskus cepumus, sezonas augļus).

  • Nodrošināt atkritumu šķirošanas iespējas (papīrs, plastmasa, organiskie atkritumi).


10:30-12:00:

  • Sesija: "Ilgtspējīgi Biznesa Modeļi Dažādās Nozarēs".

  • Enerģētika: Atjaunojamie energoresursi (piemēram, saules, vēja, hidro, biomasas), energoefektivitāte (piemēram, viedās ēkas, enerģijas audits).

  • Transports: Elektroauto, biodegvielas, ilgtspējīgs sabiedriskais transports (piemēram, elektroautobusi, vilcieni), velosipēdu infrastruktūra.

  • Ražošana: Aprites ekonomika (piemēram, produktu ilgmūžība, remonts, pārstrāde), ekodizains (piemēram, videi draudzīgi materiāli, energoefektīva ražošana), atkritumu samazināšana.

  • Lauksaimniecība: Bioloģiskā lauksaimniecība, ilgtspējīga pārtikas ražošana, vietējā pārtika, samazināts pesticīdu un mēslošanas līdzekļu patēriņš.

  • Prezentācijas par veiksmīgiem ilgtspējīgiem biznesa modeļiem katrā nozarē (ar konkrētiem uzņēmumu piemēriem).

  • Diskusijas par izaicinājumiem un iespējām.

12:00-13:30:

  • Pusdienas

  • Piedāvāt plašu ēdienu izvēli, ņemot vērā dažādas uztura prasības un kultūras īpatnības (piemēram, veģetārus, bezglutēna ēdienus, utt.).

  • Izmantot ilgtspējīgus un lokālus produktus (piemēram, sezonas dārzeņus, bioloģiski audzētu gaļu).

  • Samazināt atkritumu daudzumu, izmantojot pārstrādājamus traukus un kompostējot atlikumus.

  • Norādīt katra ēdiena sastāvdaļas un izcelsmes valsti.

14:00-15:30:

  • Paneļdiskusija: "ESG Faktori un Investīcijas Zaļajā Ekonomikā".

  • Investīciju stratēģijas, risku pārvaldība, ilgtspējīgi finanšu instrumenti (piemēram, zaļās obligācijas, ilgtspējīgi aizdevumi).

  • Kā ESG faktori ietekmē uzņēmumu vērtību un investīciju lēmumus?

  • Ilgtspējīgu investīciju rādītāji un sertifikācijas.

  • Ekspertu diskusija par to, kā ESG faktori ietekmē investīciju lēmumus.

  • Jautājumu un atbilžu sesija ar auditoriju.

15:30-18:00:

  • Kafijas pauze

  • Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).

  • Iespēja dalībniekiem iepazīt vienam otru un veidot kontaktus.

  • Tematiskās diskusiju grupas par dažādiem zaļās ekonomikas aspektiem.

18:00-21:00:

  • Vakara pasākums (zaļā tēma, ilgtspējīgi ēdieni un dzērieni).

  • Muzikāls priekšnesums un izklaides programma.

  • Iespēja turpināt sarunas neformālā gaisotnē.


2. diena:

09:00-10:30:

  • Darbnīcas (izvēles iespējas):

  • Ilgtspējīgu piegādes ķēžu izveide: Kā samazināt ietekmi uz vidi un veicināt ētiskas prakses.

  • Zaļais finansējums: Kā piesaistīt investīcijas ilgtspējīgiem projektiem.

  • Energoefektivitāte: Kā samazināt enerģijas patēriņu un izmaksas.

  • Aprites ekonomika: Kā pārvērst atkritumus resursos un veidot slēgtas cilpas sistēmas.

  • Katrā darbnīcā piedalās eksperti un praktiķi, kas dalās ar savām zināšanām un pieredzi.

  • Dalībniekiem ir iespēja aktīvi iesaistīties un risināt praktiskus uzdevumus.

10:30-11:00:

  • Kafijas pauze.

  • Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).

11:00-12:30:

  • Sesija: "Inovācijas un Tehnoloģijas Zaļajā Ekonomikā".

  • Prezentācijas par jaunākajām tehnoloģijām un inovācijām, kas veicina zaļo ekonomiku:

  • Zaļā enerģija (piemēram, saules, vēja, hidro, biomasas).

  • Viedās pilsētas (piemēram, energoefektīvas ēkas, ilgtspējīgs transports, atkritumu apsaimniekošana).

  • Ilgtspējīga lauksaimniecība (piemēram, precīza lauksaimniecība, vertikālās fermas, bioloģiskā augu aizsardzība).

  • Aprites ekonomikas risinājumi (piemēram, produktu otrreizēja izmantošana, pārstrāde, atkritumu pārvēršana enerģijā).

12:30-14:00:

  • Pusdienas (ilgtspējīgi un lokāli produkti).

  • Piedāvāt plašu ēdienu izvēli, ņemot vērā dažādas uztura prasības un kultūras īpatnības (piemēram, veģetārus, bezglutēna ēdienus, utt.).

  • Izmantot ilgtspējīgus un lokālus produktus (piemēram, sezonas dārzeņus, bioloģiski audzētu gaļu).

  • Samazināt atkritumu daudzumu, izmantojot pārstrādājamus traukus un kompostējot atlikumus.

  • Norādīt katra ēdiena sastāvdaļas un izcelsmes valsti.

14:00-15:30:

  • Paneļdiskusija: "Valdības Loma Zaļās Ekonomikas Veicināšanā".

  • Politikas un regulējums: Kā valdība var atbalstīt zaļo ekonomiku, izmantojot politiku un regulējumu (piemēram, nodokļu atvieglojumi, subsīdijas, vides standarti).

  • Infrastruktūra: Kā valdība var investēt ilgtspējīgā infrastruktūrā (piemēram, atjaunojamās enerģijas projekti, ilgtspējīgs transports, atkritumu apsaimniekošanas sistēmas).

  • Izglītība un informēšana: Kā valdība var veicināt sabiedrības izpratni par zaļo ekonomiku un ilgtspējīgu dzīvesveidu (piemēram, izglītības programmas, sabiedrības informēšanas kampaņas).

15:30-16:00:

  • Kafijas pauze (ilgtspējīgas uzkodas).

  • Piedāvāt kafiju un tēju no ilgtspējīgiem avotiem kā arī bioloģiskas uzkodas (piemēram, augļus, riekstus, sēklas).

16:00-17:00: Noslēguma sesija:

  • Galvenie secinājumi un ieteikumi no konferences.

  • Pateicības runa un konferences noslēgums.

  • Aicinājums uz rīcību un turpmāku sadarbību.

Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu